Site Map

Információ

Internet Explorer böngészőknél megjelenítési hibák tapasztalhatók. Ajánlott: Google Chrome.
E-mail küldés ezen a linken lehetséges! Várjuk ligájának híreit, cikkeit, eseményeit...mindent, ami az rFactor (1-2) világával kapcsolatos.

2012. augusztus 13.

Új túraautós modifikáció van készülőben

A cikk elolvasásához kattints az 'Olvass tovább' gombra!..

Kedves rFactor rajongók!

Szeretnék Nektek röviden bemutatni egy új túraautós modifikációt. Ez a mod a keresztségben a Total Fun Touring Cars elnevezést kapta, kicsit utalva a ligánk nevére, melynek származása abból ered, hogy a versenyzés öröméért szimulátorozunk. Így ez a mod is elsősorban azért jött létre, hogy örömet okozzon a pilótáknak és nem volt cél az, hogy 100%-ban modellezzünk le mindent, ami a valóságban van. Mivel a mod fiktív sorozatot szimulál, ezért nem kötötte semmi a kezünket akkor, amikor kitaláltuk, hogy mi legyen benne és miképpen működjenek ezek.
Természetesen a mod autói sok tekintetben hasonlítanak valós túraautókra és mindenképpen szem előtt tartottuk azt, hogy a működésük távol maradjon az árkád jellegtől és valós információkból építkezzen, mert mi is a kihívásokat szeretjük, nem a sínautózást.
A modban két rfm található, de a pro series csak annyiban különbözik a simától, hogy abban parc fermé is van. A versenyeket így ilyen téren is több felé lehet osztani, ha valahol ezt használni szeretnék, mondjuk a DTM mintájára.
A gépcsodák a Shift 2 Unleashed játékból származnak. Konvertálásuk Kindersupresa, brazil figura keze munkáját dícséri, aki áldását adta használatukra. Más tekintetben a fizikát jómagam, azaz Neuro szerkeszti, a gumiktól kezdve a motorig. Egyedi mod megalkotása volt a cél, ami nagyjából sikerült is.
Összesen 8 autó szerepel a modban. A mod ligamod jellegű, tehát minden autó egyforma a kinézetet és hangokat leszámítva - gyakorlatilag sziluettautók. Így senki nem kerül hátrányba, bármelyiket is válassza.

Az autólista:

- Alfa Giulietta
- Audi S3
- BMW 135i
- Ford Focus RS
- Mazda RX8
- Renault Megane RS
- Seat Leon Cupra
- Volkswagen Scirocco

A végleges csomagban összesen 48 autófestés lesz, típusonként 6, amiből 3 teljesen különböző. A festések nem lesznek túlságosan megbonyolítva (hiszen úgyis szeret mindenki sajátot készíteni, lesz template pack), de mindegyik az autókhoz tartozó, létező és egykor vagy még ma is használt festés stilizált változata. A festések Gyuracell kolléga keze munkáját dícsérik.
Az autók RWD hajtással rendelkeznek, 1100 kilósak és emellé három teljesítménycsomag vásárolható. Így van 250, 300 és 350 lóerős változat mindegyikből. Utóbbihoz már diffúzor és súlycsökkentés is tartozik, ezért a másik kettőhöz képest teljesen más élményt nyújt. A legkisebb csomagban pedig a setupolási lehetőségeket vettük visszább, így ez kezdőknek lehet ideális választás.
A gumiválaszték mindhárom csomagban azonos. Van puha, közepes és kemény keverék, melyek a szokásosnak mondható módon térnek el egymástól: a puha kicsit jobban tapad, jobban melegszik és hamarabb elkopik, mint a másik kettő.
A mod egyik - bár nem teljesen egyedi - különlegessége az, hogy upgrade-ként megvásárolható segítségeket tartalmaz. Ezek nélkül nem is működik a kipörgésgátló vagy blokkolásgátló, hiába van bekapcsolva a játék menüjében. Ezekhez egy kevés súlybüntetés (10-10 kg) is tartozik, ha valaki megveszi őket.
Beépített Leo ffb preset és upgrade-ként választható erősített gumihangok segítik a játékost abban, hogy mindig a lehető legtöbb információt kapja a gumikról.

A mod összességében nagyjából egy éve készülget. Korai verziójával, illetve elődjével már sikeres bajnokságot is játszottunk, de azok még zárt körű verziók voltak. Lassan elkészül a legújabb változat, s ez már publikus lesz. Reméljük, hogy mások is szeretni fogják, annak ellenére, hogy nem egy népszerű és létező sorozat feldolgozása.

A mod egy korai verziója letölthető honlapunkról - augusztusban várható a teljes, végleges változat. Ugyanitt szerezhettek első kézből információkat a hamarosan vele induló bemutató mini kupáról és a teljes szezonról.

Galéria az elkészült autókról: http://bmwm1.ucoz.hu/photo/tftc/10

http://bmwm1.ucoz.hu

Véleménye van? Ossza meg az olvasókkal!

Szólj hozzá Facebook profiloddal!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Ossza meg véleményét, akár névtelenül is! A bejelentkezés gombra kattintva több opciót is talál.

Megosztás

Megosztás Twitter-en Megosztás a Delicious-on Megosztás a Facebook-on Megosztás a Digg-en Megosztás a Stumbleupon-on Kedvencek közé adás További lehetőségek
Az oldal bármely részén használható (a főoldal megosztására, cikkek megosztására, stb.)