Site Map

Információ

Internet Explorer böngészőknél megjelenítési hibák tapasztalhatók. Ajánlott: Google Chrome.
E-mail küldés ezen a linken lehetséges! Várjuk ligájának híreit, cikkeit, eseményeit...mindent, ami az rFactor (1-2) világával kapcsolatos.

2011. április 10.

Formula 1 2011 Malajzia: Vettel ismét a csúcson

Elrajtolt a 2011-es szezon második versenye...

A rajtfelállás szerint Sebastian Vettel indulhatott az első, Lewis Hamilton a második, Mark Webber pedig a harmadik helyről.

A rajtot nagyon jól kapta el a két Lotus-Renault-s Vitaly Petrovval és Nick Heidfelddel. Heidfeld egészen a második helyig tudta felküzdenie magát. Webber KERS rendszere felmondta a szolgálatot, ezért a rajtnál rengetegen megelőzték. Rubens Barrichellót most sem segítette a szerencse, mindjárt a futam elején defektet kapott.

A verseny előtt lehetett esőzésekre, viharokra számítani, de az égi áldás elmaradt, végig slick gumikon mentek a pilóták. Általában három, sőt valaki a négykiállásos taktikát választotta. Hamar elkoptak tehát az abroncsok, de ezt ne csodáljuk ilyen meleg viszonyok között.

Vettel végig uralta a futamot, Lewis Hamilton nem igazán tudott vele egy tempót menni, azonban ez a futam végére megváltozott. Vettelt utasították, hogy ne használja a KERS-t. Hamilton és Button is közeledett, mögöttük Alonso, Webber és Massa.

A McLaren nem viselte túlságosan jól a kemény gumikat, főleg Hamilton autója lassult le olyannyira, hogy Fernando Alonso néhány kör alatt utolérte. Nagy csata kezdődött, de a végén Lewis lett a győztes. A Ferrarisnak pedig új első vezetőszánért kellett mennie a bokszba.

A végén még Mark Webber és Nick Heidfeld küzdött, utóbbi azonban meg tudta tartani a harmadik helyet. Vitaly Petrov szó szerint ugratott a rázókövön, amikor elhagyta a pályát.

Jó, taktikus versenyt láthattunk. A bajnokság egy hét múlva folytatódik a Kínában található Sanghajban.

Végeredmény: Formula 1 2011 Maláj Nagydíj verseny

Ponttáblázat a Maláj Nagydíj után

Szólj hozzá Facebook profiloddal!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Ossza meg véleményét, akár névtelenül is! A bejelentkezés gombra kattintva több opciót is talál.

Megosztás

Megosztás Twitter-en Megosztás a Delicious-on Megosztás a Facebook-on Megosztás a Digg-en Megosztás a Stumbleupon-on Kedvencek közé adás További lehetőségek
Az oldal bármely részén használható (a főoldal megosztására, cikkek megosztására, stb.)